Knab Crowdfunding – dat zich richt op financiering via leningen –  zal met Symbid samenwerken als klanten eigen vermogen willen financieren. Symbid zal op haar beurt klanten doorverwijzen naar Knab wanneer zij op zoek zijn naar een crowdfundlening. Beide partijen geloven in het belang van samenwerking met strategische partners om ondernemers te allen tijde de juiste financieringsoplossing te kunnen bieden. De bedrijven denken door de combinatie meer en betere financieringsoplossingen voor ondernemers te vinden.

Duurzaam financieren voor de toekomst

Volgens Remko Jansen van Knab Crowdfunding is het cruciaal dat een ondernemer op het juiste moment kiest voor de juiste financiering: ‘Om een bedrijf duurzaam financierbaar te maken voor de toekomst, moeten passende financieringsmiddelen worden ingezet. Bij bedrijven die zich in de ontwikkelfase bevinden, zal de nadruk eerder liggen op financiering via eigen vermogen’. Knab Crowdfunding richt zich enkel op crowdfunding via leningen en kiest ervoor om voor financiering van eigen vermogen samen te werken met een partner. ‘Symbid zien wij als de specialist op dit gebied’, aldus Jansen.

Vervolgfinanciering

De samenwerking past in de ontwikkeling van Symbid dat aan inmiddels ruim 140 bedrijven financiering heeft geholpen. Volgens Robin Slakhorst van Symbid komen deze ondernemers in veel gevallen bij Symbid terug voor vervolgfinanciering: ‘We zien dat een lening soms beter past bij een vervolgfinanciering. Door de samenwerking met Knab kunnen we onze klanten altijd de beste oplossing bieden in een financieringsmarkt die in beweging is’.

Specialistische netwerkpartners

De samenwerking onderstreept de gedeelde visie dat het in het belang is van ondernemingen dat, afhankelijk van de balans, moet worden gekozen voor de juiste financiering en dat er meer mogelijkheden zijn wanneer verschillende vormen van financiering worden gecombineerd. Jansen: ‘Wij kiezen heel bewust voor specialisten op het gebied van verschillende soorten financiering om verschillende financieringsmiddelen te kunnen combineren. Wij zijn blij in Symbid een partner te hebben gevonden die deze visie deelt.

 

Bron: accountancyvanmorgen