Agrarisch

Uw productierechten op orde

Voor agrariërs worden productierechten steeds belangrijker. Voor het bedrijfsmatig houden van dieren zijn dierproductierechten nodig (fosfaatrechten, varkensrechten en pluimveerechten). Voor landbouwers gelden betalingsrechten. Tevens is mestverwerking een verplicht bedrijfsonderdeel, welke via VVO’s uitwisselbaar zijn.

Deze rechten zijn onderhevig aan Europese en nationale wet- & regelgeving, waardoor er regelmatig wijzigingen plaatsvinden. Daarnaast zijn ze onder bepaalde voorwaarden te splitsen, overdragen of verplaatsen. (Ver)koop, (ver)huur of (ver)lease behoren ook tot de mogelijkheden.

Herenstaete heeft ervaren agrarisch adviseurs die u bijstaan in uw vraagstukken rondom deze productierechten. Met ruime ervaring binnen de agrarische sector, kennis van de actuele wet- en regelgeving en de prijzen en een ruim netwerk weet u dat u goed zit.

Bemiddeling

Herenstaete bemiddelt voor u bij de aan- of verkoop van productierechten. Hierbij hanteren wij een vaste prijs en beschikken wij over een Stichting Derdengelden voor de transactie. Volledig transparant en duidelijk voor alle betrokken partijen.

Uw boerenbedrijf verkopen of uitbreiden?

Wilt u uw agrarische onderneming verkopen? Of juist een bedrijf aankopen? Overweegt u een nieuwe maatschap aan te gaan? Of zoekt u een financiering om uit te breiden? Door ons netwerk van agrarisch adviseurs, bankiers, accountants en juristen hebben wij veel ervaring met deze trajecten. Herenstaete heeft de kennis, kent de trajecten en weet de juiste specialisten in te schakelen.

Wilt u meer weten? Of eens sparren over de mogelijkheden? Wij komen graag bij u aan tafel. Neem gerust contact met ons op.

Aalt van de Kamp - agrarisch adviseur

Agrarisch specialisten

Een agrarische onderneming bestieren kan veel verschillen met het runnen van bijvoorbeeld een mkb-bedrijf. Advies van financieel specialisten met kennis van de branche is belangrijk. Iemand bij u aan tafel die op de hoogte is van de uitdagingen van de dagelijkse bedrijfsvoering, wat gezonde cijfers zijn en actuele wet- en regelgeving; daar zit de eerste winst.

Aalt van de Kamp is het agrarische aanspreekpunt bij Herenstaete. Zijn opleiding bedrijfseconomie heeft hij aangevuld met een studie Accountancy. Dankzij 30 jaar werkervaring bij accountantskantoren is Aalt een financieel specialist met een scherp oog voor bedrijfsontwikkeling. Daarnaast is hij zelf al meer dan 20 jaar actief met rundvee- en paardenhouderij op zijn eigen hoeve.

Ons team

Herenstaete bestaat uit een team van collega’s met eigen specialiteiten. Specialisten uit de accountancy, fiscalisten, bankiers en juristen. Maar Herenstaete beschikt ook over een groot netwerk van samenwerkingspartners. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor uw onderneming te bespreken.

 

WILT U MEER INFORMATIE?