Wanneer is het als ondernemer de juiste tijd is om op zoek te gaan naar extra financiering?

 

  1. Te weinig personeel

Klanten willen dat je snel reageert en snel levert. Personeel is de kern van de onderneming en daarom is het slim om te investeren in getalenteerde medewerkers die willen bijdragen tot het succes van het bedrijf.

  1. Altijd ‘out of stock’

Kun je de vraag niet bijhouden waardoor er telkens te weinig voorraad is en klanten lang moeten wachten of je loopt orders mis. Een extra financiering voor extra voorraad,
faciliteiten uit te breiden of logistieke processen te optimaliseren.

  1. Concurrenten halen je in

De grootste concurrenten leveren sneller hun producten leveren of hebben betere klantenservice waardoor ook jouw klanten hogere verwachtingen krijgen. Investeer in de aspecten die gewaardeerd worden door jouw klanten zoals betere logistiek, klantenservice of gebruikersgemak op verschillende platforms: computer, telefoon en tablet.

  1. Beperkte automatisering

Verlies je potentiële klanten omdat je het te druk hebt met administratie of je gefrustreerd raakt door tijdrovende processen, dan is het tijd om te investeren in nieuwe IT-infrastructuur.

  1. Onvoldoende online aandacht

Als bedrijf kun je niet zonder website of social media profiel. Iets online bestellen gaat snel, makkelijk en is in veel gevallen goedkoop. Wanneer het aantal bezoekers op je website stagneert of het aantal volgers op social media vermindert, kan het een goed idee zijn om financiering aan te vragen om het marketingbudget uit te breiden.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Patrick-Kuster-940x761

Adviseur Financieringen, Fusies & Overnames
Herenstaete